Jocs retro de la actualitat

que és Retropie?

Que és Retropie?

  • Retropie és un sistema operatiu per a Raspberry Pi basada en Raspbian que INCLOU per defecte una capa de personalització amb una interfície des d’on executar els diferents emuladors per poder jugar a jocs retro. Tota la interfície d’retropeu així com els emuladors són de codi obert pel que qualsevol usuari puede col·laborar en el desarrollo i reportar possibles errors detectadoen durante la instal·lació o el joc.
  • Com s’instala?

La instal·lació de retropie es pot realitzar de dues maneres diferents:

-La primera d’elles consisteix a instal·lar l’emulador mitjançant imatge de retropeu amb el sistema operatiu Raspbian inclòs. Per a això hem de descarregar la imatge de retropeu des del web del projecte. D’aquesta manera hem de recordar que la instal·lació de la imatge esborrarà el contingut de la nostra microSD.

-La segona forma consisteix a aprofitar la instal·lació de Raspbian per instal·lar-hi l’emulador de retropeu. D’aquesta manera no perdrem cap arxiu del nostre disc.

  • Configuració RetroPie

Un cop instal·lat l’emulador retropeu en la nostra Raspberry Pi, ja sigui mitjançant nova imatge o mitjançant instal·lació sobre Raspbian, hem de configurar certes eines, així com el comandament que utilitzem per jugar als videojocs.

  • Configuaració de samba per guardar videojocs

La principal eina que hem de configurar és Samba, ja que permetrà connectar-nos a la Raspberry Pi des d’un altre PC per poder afegir els jocs. Per configurar Samba accedirem a l’apartat de retropeu Setup i el configurarem com es pot veure en la següent imatge.

  • Com afegir videojocs a retropeu?

Si hem arribat fins aquí és perquè tenim configurat l’emulador retropeu correctament i tenim accés mitjançant Samba o FTP al nostre directori de Raspberry Pi. En aquest cas anem a explicar com afegir jocs, ja que per defecte l’emulador retropeu no porta jocs instal·lats. El primer que teneos de fer és buscar el joc per internet. Hi ha una multitud de pàgines on descarregar-los i no recomanem cap ja que no ens volem fer responsables dels possibles virus que pugueu descarregar sense voler. En el nostre cas, només hem utilitzat un joc exportat de Mario Bros per a la videoconsola NES, i és el que explicarem.

Un cop descarregat el videojoc per a la videoconsola que vulguem, accedirem mitjançant Samba a la carpeta d’aquesta videoconsola i afegim el joc com mostrem en la següent imatge. Recorda accedir escrivint el següent comandament a la barra de navegació de la teva carpeta.

pròxim Publicar

Anterior Publicar

Deixar una resposta

Llicència de Creative Commons Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement 4.0 Internacional de Creative Commons
Logo concurs websalpunt
Logo Dinahosting

© 2019 retrogames

Autor Anders Norén